Betonfúrás

A gyémánttechnika a legfejlettebb módja a beton-és vasbeton szerkezetek megmunkálásának. A gyémánttechnológiás betonfúrás legnagyobb előnye a teljes rezonancia- és vibrációmentesség, ezáltal az épület megmaradó részeinek legkisebb mértékű károsodása nélkül elvégezhetőek a kívánt átalakítási munkálatok. A vízhűtéses gyémántszemcsés szerszámoknak nem jelent akadályt a betonban lévő acélbetétek átvágása sem. A gyémánttechnológia lényege, hogy a gyémántszerszámmal rezgésmentesen elvágják, elfűrészelik a betont, vasat, téglát, követ, közben vízzel hűtik a szerszámot. Ez a víz kiöblíti a vágatból az elforgácsolt anyagot és megköti, így nincsen porképződés. További előnye a gyors, pontos, a furat teljes hosszában méretpontos és iránytartó, a furat felülete semmilyen utómunkálatot nem igényel, minimális a környezetet érő zajártalom. 

A gyémántszerszámos betonfúrás további előnyei: pormentes, gyors, precíz, a furat teljes hosszában méret- és iránytartó, a furat felülete semmilyen utómunkálatot nem igényel, minimális zajjal jár. A betonfúrást Hilti típusú,( HILTI DD130-as, HILTI DD200, HILTI DD350, HILTI DD 500-CA fúrómotorokkal) ipari gyémánt betétes, fúrókoronás gépekkel végezzük, melyek biztosítják a precíz minőségi munkavégzést számunkra. Alkalmazásukkal új valamint régi épületek felújításánál áttörések, átfúrások, zsák, mély-és ferde furatok, nyílások kivágása, falak, födémek egyéb betonszerkezetek feldarabolása, korrekciós vágások.

A fúrást HILTI állványos (vizes) koronafúróval végezzük rezgés és pormentesen, furatmélység hosszabbító szárakkal több méter is lehet. Betonfúrógépeinkhez az általános 220V-16A elég , akár a legnagyobb furat kialakításához is! (600mm).
Födémfúrás, falfúrás, sorozatfuratok kialakításának nagy számban való megrendelésénél, egyéni betonfúrás árakat biztosítunk. Páraelszívó, szellőző, szagelszívó gépek kivezető furatainak falfúrása, betonfúrása berendezett lakásokban pormentesen.
A betonfúrással elkészített furat átmérője 10mm-től 630mm átmérőig terjedhet,

Betonfúrás végezhető tetszőleges szögben is!
Betonfúrás helyének kijelölése (statikailag megfelelő) a megrendelő feladata, betonfúró gépeink által a nehezen hozzáférhető helyen is akadálymentesen kivitelezhető a betonfúrás. Betonfúrásnál használt hűtővíz elszívása megoldott.

Magfúrás, betonfúrás esetében fontos, hogy a gépnek az állvánnyal együtt el kell férnie. A furattól a merőleges helyszükséglet min. 70cm, a furat alatt vagy mellett min. 40cm és szélességben pedig az állvány talpa 22cm!
Falfúrásnál a vízgyűjtő gyűrű használatával - ami egy vákuumos zárt rendszer- az elfolyt hűtővíz mennyisége minimálisra csökkenthető!

Vasbeton fúrással önálló nyílások is kialakíthatóak, sorozatfuratokkal tetszőleges falvastagságban, akár 1m vastagságban is.

A gyémánttechnológiás betonfúrás alkalmazási területei:
• szellőzőfuratok készítése
• különböző épületgépészeti csövek és vezetékek falakon-födémeken történő átvezetése
• gépalapok lefúrása, épület alapok átfúrása akár méteres furathosszban.
• dübelfuratok készítése, pl.gépek telepítése céljából
• statikai problémák, pl. fészek vagy támasztó furatok készítése betonfúrással

A betonfúrás mélysége akár több méter is lehet. Furatok készíthetőek beton, vasbeton szerkezetekben,de tégla falakbanis. Betonfúrásnál jellemző a vizesfúrás, de kisebb átmérőnél vagy téglában lehet szárazon is fúrni.

Több furat, illetve nagyobb munkák esetén egyedi árakat biztosítunk!

Média

Főbb partnereink: